Nobbade allsvenskan för Hagfors

Innebandy
PUBLICERAD:
Rasmus Ericsson, 18, har kritat på ett nytt tvåårskontrakt (1+1) med Hagfors IBS.
Foto: Hagfors IBS
Rasmus Ericsson, 18, har - trots anbud från allsvenskan - valt att förlänga sitt kontrakt med Hagfors IBS i division 1.

– Orsakerna till det är att jag tror spel i Hibs är bra min fortsätta utveckling som innebandyspelare. Sedan är det också för att jag trivs väldigt bra i laget och har fått jobb här i Hagfors, säger Ericsson i ett pressmeddelande.

Den gångna säsongen var hans första seniornivå och han noterades för fem poäng på 24 matcher.

- Jag vill fortsätta utvecklas under nästa säsong och sen skulle det inte göra något ifall det blir lite fler poäng än förra säsongen, säger han.

Fredrik Eriksson i sportgruppen:

- Rasmus säsong har varit otrolig stark. Han kämpade sig till en startplats under försäsongen för att sedan under vintern bli ordinarie på två femmor. Så att få behålla honom i ytterligare några säsonger hos oss är riktigt roligt. Givetvis finns det en stor utvecklingspotential i en 18-årig kille och jag tror att vi kommer kunna få se lite mer av Rasmus i det offensiva spelet till hösten, säger han.

Kontraktet är på 1+1 år och Hibs har nu 13 spelare sajnade inför nästa säsong.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.