Bubbel från Byrån: När partisekreteraren tystnar

Signerat
PUBLICERAD:
Gunnar Strömmer höll tyst.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Ljudlöst. Internt var man mer förundrade över att Strömmer var tyst under hela pressträffen, skriver Byrån.

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer är känd för många saker. Det gäller inte minst hans djupa juridiska kunskaper om individens rättigheter. Men det gäller också hans glappkäft. Gunnar Strömmer tycker kort och gott om att hålla låda.

När värvningen av Göteborgs-Postens politiska redaktör Alice Teodorescu presenterades på en pressträff förundrades många utomstående över nyheten. Internt var man mer förundrade över att Strömmer var tyst under hela pressträffen.

En särskild plats

Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima kritiserade Moderaternas värvning av Göteborgs-Postens politiska redaktör Alice Teodorescu på grund av hennes användning av accessoarer. Och Lisa Pelling beskrev i en ledare i Dagens Arena kallade Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och Europaparlamentskandidaten Sara Skyttedal för ”schampo-reklam på stilettklackar”.

Kan vi äntligen sluta låtsas om att vänstern är feministisk? Det vore inte en dag för tidigt. För de röda har feminism aldrig varit mer än ett maktmedel, ett vapen. Och det riktas kanske allra mest mot kvinnor. Så mycket för det systerskapet.

Onödigt fördummande

Knappt hade vårändringsbudgeten presenterats innan Moderaterna började upprepa budskapet att januarikvartetten skär ner på Polisen och satsar på bäversafari. Någon satsning på bäversafarin finns dock naturligtvis inte. Regeringen har däremot valt att inte höja momsen på naturguider, i strid med riksdagens vilja.

Att likställa naturguider med bäversafarin är lika ärligt som att likställa Rut-avdraget som ett skatteavdrag för städning av överklasshem. Det finns inget skäl att argumentera på detta sätt. Särskilt inte när verkligheten överträffar dikten. Regeringen har exempelvis tagit 90 miljoner kronor från psykiatrin för att använda som kapitalinsats i statsägda företag. Det finns inget behov att överdriva. Moderaterna bör veta bättre.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.