“Det största som hänt här ute”

Publicerad:

Med två, i det närmsta, identiska mål blev Mathilda Jansson en av de största hjältarna när Skoghall avancerade till SSL för första gången i klubbens snart 35-åriga historia.

– Det är ofattbart, helt sjukt. Nä, nej det går inte att beskriva, säger Jansson mitt i segerjublet.

Det var en, minst sagt, färgrik match. Svängig, målrik och med två lag som inte ville vika sig en millimeter. Skoghall dominerade inledningen, Kalmarsund kom ikapp och där någonstans, vid 10.57 i den tredje perioden klickade powerplayvarianten som gav Skoghall SSL-platsen.

– Det fanns en lucka, så det var bara att chansa och skjuta. Den satt riktigt gött.

Målet kom att bli det matchvinnande, även fast kapten Andersson putsade siffrorna en aning.

“Man hinner inte tänka”

Givet matchens avgörande karaktär så fanns det nerver, en hel del sådana. Skoghall hade förvisso taktpinnen och förde stora delar av matchen, men tappade en solid 4–1-ledning.

– Det är klart att det var nervöst, men jag blev aldrig orolig. Vi skulle bara vinna det här.

Skoghall vände och vann nere i Kalmar i onsdags, efter det var det bara att ladda om och ur menar Jansson:

– Man hinner inte tänka så mycket, det är såpass tight mellan matcherna.

Inga nerver innan, alltså?

– Nej, egentligen inte. Det kom när jag sprang in på plan. Då kände jag hur mycket det betydde, men det lugnande ner sig efter ett byte. Efter det var det som en vanlig match egentligen.

Nervös kapten

Elin Andersson, lagkaptenen, har Skoghall som moderklubb, en faktor som gjorde avancemanget lite extra speciellt.

– Ja, vad säger man. Det är helt sjukt, lilla Skoghall i SSL.

Säsongen var Anderssons femte i Skoghalls a-trupp, en av de mer rutinerade således. Rutinen till trots så var det svårt att inte tänka på matchens dignitet inför.

– Jag gick hemma och kunde inte göra någonting. Jag blev bara mer och mer nervös desto närmare matchen kom. Det släppte efter något byte, då var det bara att spela.

Kedjan med Andersson, Jansson och Tilda Flodell var Skoghalls klart nästa matchen igenom. Av de sex målen som Skoghall gjorde hade de ett finger i med i fyra av dem.

Artikeltaggar

Elin AnderssonHammaröInnebandyMathilda JanssonSkoghallSkoghalls IBK DamSSL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare