Tunn linje har fått förstärkning

Publicerad:
Nyförvärven, från vänster: Marcela Wättring, Signe Hausken, Jenny Widding, Amanda Littorin (längst bak), Dayany Duarte, Mariana Möller och Julia Enoxon. Foto: Olle Persson

Carlstad Crusaders har fått sju intressanta nyförvärv utifrån.

Bland andra tre från Jönköping Spartans.

– Alla tre är linjespelare, det vi var väldigt tunna på i fjol. Många fick dubbla hela säsongen, säger tränaren Christian Forsman.

Det var spelarna som tog initiativet till klubbytet.

– Generellt sett har vi ingen rekrytering. Vi har gentlemens agreement där vi inte aktivt rekryterar av varandra, så ligan ska få chansen att växa till sig och inte bli söndervärvad. Det som krävs är att spelaren tar kontakt med föreningen. Vi har inget spelartapp till någon annan förening.

Handbollsduo guld värd för Carlstad CrusadersTiteln kom två år tidigare än planeratViktiga spelare skadefria

Julia Enoxon, Amanda Littorin och Marcela Wättring kommer närmast från spel i Jönköping Spartans, även om de har andra moderklubbar. Trion väger tillsammans 350 kilo och är kraftig förstärkning på offensiva och defensiva linjen.

18-åriga Julia Enoxon förklarar varför hon valde Crusaders.

– Jag bor i Sjötorp och det blir mycket kortare för mig. Sen såg jag en stor möjlighet att utvecklas.

Hon pendlar till Karlstad.

– Marcela är från Skövde och Amanda från Skara så vi brukar samåka.

Bonus för bytet kan också bli ett SM-guld.

– Det hoppas man ju på, det tror jag, säger Julia Enoxon.

Jenny Widding, Dayany Duarte och Signe Hausken har tagit sig över gränsen från klubben Oslo Trolls.

– Vi har ingen serie i Norge, bara två lag så vi spelade bara två matcher i fjol. Vi ville komma hit för att få spela mer och lära oss mer, säger Dayany Duarte, som ursprungligen kommer från Brasilien och spelat amerikansk fotboll sedan 2015.

– Jag har spelat jättelänge, men haft ett väldigt långt uppehåll. Jag var helt borta från sporten i många år. Nu har jag coachat de senaste åren, säger Jenny Widding.

Hon är svenska och har spelat i Sverige förut.

– Men bara med herrar, innan damlagen fanns. Det var i Jämtland. Jag kommer därifrån från början.

Christian Forsman ser också guldkorn bland nybörjarna.

– Av de helt nya vill jag lyfta fram Elin Skoog. Hon har ett förflutet i basketen i Arvika och har hållit på med styrkelyft, och det är en bra kombination. Henne tror jag mycket på även om hon är helt grön i sporten. Hon har en fysik som jag tror blir underhållande att titta på.

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollCarlstad Crusaders damChristian Forsman

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare