Brand på balkong på äldreboende

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En trätrall på en balkong på äldreboendet på Rosenbadsgatan började av ännu oklar anledning att brinna vid 18.40-tiden på lördagen.

Räddningstjänsten ryckte ut med sin styrka från Karlstad.

– Det var en balkong på våning fem på vårdboendet där det började brinna. Det var kraftig rökutveckling när vi kom fram men den är släckt nu, dock vet jag inte om det har kommit in rök i någon av lägenheterna. Vi är kvar och kollar detta och stämmer av med personalen där, säger Nils Weslien, räddningschef i beredskap.

Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.