Stopp i tågtrafiken

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Delar av tåget hängde efter olyckan kvar i luftledningen.
Foto: Dagsmedia
På grund av att ett tåg skadat en kontaktledning i Väse utanför Karlstad var det sedan 18.30-tiden på fredagen totalstopp i tågtrafiken mellan Karlstad och Kristinehamn. Det påverkade även tågtrafiken mot Stockholm. Enligt Trafikverket återupptogs trafiken under lördagsmorgonen.

Räddningstjänsten kallades på fredagskvällen ut till Väse för att ordna med en skyddsjordning så att personalen på plats skulle kunna jobba säkert med att åtgärda felet.

– Styrkan från Väse är där samt en bil från Karlstad som ska göra skyddsjordningen, säger Nils Weslien, räddningschef i beredskap vid 19.45.

Vid 21-tiden var räddningstjänsten klara på plats.

– Nu är det Trafikverket och Infranord som ska göra sitt, säger Nils Weslien.

Elfelet ska enligt Trafikverket bero på att ett tåg har skadat en kontaktledning.

– Jag vet inte exakt var felet uppstått, men det ska vara flera tåg ute på sträckan, säger Camilla Hult, presskommunikatör hos Trafikverket.

Följande stationer påverkades av elfelet.

Katrineholm, Flemingsberg, Flen, Gnesta, Huddinge, Järna, Mölnbo, Stockholms södra, Stuvsta, Södertälje S, Årstaberg, Älvsjö, Stockholm C, Väse, Charlottenberg, Karlstad, Arvika, Degerfors, Edane, Fagerås, Högboda, Kristinehamn, Kil, Välsviken, Åmotfors och Laxå

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.