Miniloppet blir publikfest

Friidrott
PUBLICERAD:
En härlig bild från fjolårets lopp. Vera, 5 år, gjorde sitt 4:e Miniminilopp. Hon var lite nervös innan loppet, men sedan var det bara glädje.
Foto: Joachim Lagercrantz
Miniloppet har sedan många år tillbaka varit en viktig del av Karlstad Stadslopp, där även de små löparna kan delta i motionsfesten.

De allra minsta, som är mellan 0 och 6 år gamla, springer en bana på 100-200 meter. De lite större barnen, som är 7-15 år, springer en 1000 meter lång bana. I år kommer den att gå runt Sandgrundsudden, och arrangörerna hoppas på en folkfest då banan inbjuder till bra publikplatser.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.