Jenny Wilson - Skavigt, otäckt, dansant och imponerande

Skivor
PUBLICERAD:

Något av det bästa med den omvälvande #metoo-hösten har varit att vi inte bara numera pratar om övergrepp, utan också om att det finns flera olika sätt att bete sig på efter att ha blivit utsatt.

Jenny Wilsons nya fullängdare är en pendang till förra årets engelskspråkiga Exorcism och blir till ett forum där Wilson, tillsammans med den 85 musiker starka Norrköpings symfoniorkester, utforskar offrets reaktioner efter en våldtäkt.

Det är naturligtvis både skavigt och otäckt men också dansant och väldigt, väldigt imponerande. Wilson är nästan brechtiansk i sin förmåga att distansera sig från ämnet – det är långt ifrån självklart att det blir bra musik av en våldtäktsskildring – och kontrasten mellan hennes stundtals spröda röst och orkesterns fläskiga arrangemang är så väldigt effektiv. Alla som inte dansar till det här är definitivt våldtäktsmän.

Bästa låt: Göra saken värre

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.