Damien Jurado - Höga höjder och djupa gravar

Skivor
PUBLICERAD:

Under en eftermiddag i det mångfacetterade Kalifornien spelades In The Shape Of A Storm in på ett par timmar. Det är riktigt så det går att känna närvaron i enkelheten med Jurados sång, gitarren och små knäppningar till och från. Som om han sitter i rummet intill och öppnar upp om livet och främst kärlekens höga höjder och djupa gravar.

Även om In The Shape Of A Storm behandlar ett rikt känslospektra är albumet desto mer  smygande och vaggande. En vilsamhet som är behaglig och varm. Throw Me Now Your Arms, Anchors och Newspaper Gown är några av albumets ballader. Med sitt vinande visslande i South förs tankarna inte helt långsökt till Townes Van Zandt.

In The Shape Of A Storm är både fin och nära. En lyssningsvärd söndagsskiva för dem som vill ha något svävande men inte alltför svårsmält. Men tyvärr inte så mycket mer.

Bästa låt: South

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.