Victoria Svanberg ny TU-ordförande

Publicerad:
Victoria Svenberg är ny ordförande för TU - medier i Sverige. Till höger står Jeanette Gustafsdotter, VD, TU- medier i Sverige. Foto: Mikael Rothsten

NWT:s delägare Victoria Svanberg valdes på torsdagen till ny ordförande för mediehusens branschorganisation, TU-medier.

Victoria Svanberg blir branschorganisationens första kvinnliga ordförande och efterträder Raoul Grünthal, Schibsted.

– Det är fantastiskt hedrande och väldigt roligt.

Victoria Svanberg är förutom delägare i NWT-koncernen också ledamot i Anderstiftelsen och styrelseledamot i flera av Sveriges och Norges största mediehus, till exempel Schibsted och Polaris Media.

Hon betonar att TU-medier kommer att fortsätta med det goda arbete som redan görs.

Balans i branschen

– Det finns många viktiga frågor att arbeta med. TU ska fortsätta att underlätta våra medlemmars verksamheter. De viktigaste frågorna framåt är att fortsatt arbeta för att förbättra villkoren för våra medlemsföretag så att medlemmarna i TU ska kunna fortsätta att bedriva sina verksamheter med rätt förutsättningar för redaktionell och affärsmässig tillväxt på mediemarknaden.

– I det ligger bland annat att arbeta för en rättvis skattelagstiftning vad gäller de amerikanska it-jättarna, så att vi konkurrerar på lika villkor. Försäkra oss om att vi får ersättning för det vi skapar genom publishers right samt balansen mellan fria medier och Public Service-bolagen.

Victoria Svanberg har varit styrelseledamot i TU-medier sedan 2016 och vice ordföranden i två år. Hon framhåller branschorganisationens arbete som mycket viktigt.

– TU är viktigt för branschen och branschen är viktig för demokratin.

Artikeltaggar

NWTNWT Gruppen ABNyheterVictoria Svanberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare