Hoppa till huvudinnehållet

Snart kan fler kunna ta del av nordisk tv

Publicerad:

Svenskar ska kunna del av mer nordisk tv. Det är i alla fall en förhoppning från Nordiska rådet.

– Med de slutsatser vi nu dragit i Nordiska rådet känner jag mig optimistisk om att vi kan göra nordisk TV tillgänglig på ett helt nytt sätt, säger värmlänningen Kjell-Arne Ottosson (KD), ledamot i rådet.

Det var vid ett möte i Köpenhamn som rådet fick besök av Nordiska ministerrådet. De presenterade hur geoblockeringen av nordisk public service, som avgränsar tillgången av tjänster mellan länder, skulle kunna brytas upp.

Nordiska rådets största partigrupp Mittengruppen, som Kjell-Arne tillhör, initierade kravet på att bryta geoblockeringen i Norden under 2016 i kölvattnet av den norska TV-serien Skams framgångar.

– Det är glädjande att vi nu börjar kunna teckna ett sätt som geoblockeringen med bibehållna upphovsrätter kan luckras upp.

Artikeltaggar

Kjell-Arne OttossonNordiska rådetNyheterVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.