Hoppa till huvudinnehållet

Skolhot bedöms inte som seriöst

Publicerad:
Nordmarkens skola har utsatts för ett hot som klottrats i skolans lokaler.
Nordmarkens skola har utsatts för ett hot som klottrats i skolans lokaler. Foto: Peder Kaldal

Nordmarkens skola blev i tisdags bombhotad. Hotet framfördes i form av klotter. Polisens bedömning är dock att hotet inte är seriöst.

– Både polis och skolledning bedömer att hotet inte är seriöst, säger Stefan Dangardt, presstalesperson för polisens region Bergslagen.

Trots det valde polisen att vara närvarande på skolan under torsdagen då den bomb det klottrats om i skolans lokaler enligt uppgift skulle sprängas.

– Tanken var att vi skulle finnas på plats för att kunna svara på eventuella frågor.

Men någon information om hotet har inte gått ut till målsmän och elever varken från polis eller skola.

– Vi såg ingen anledning att gå ut och informera proaktivt om något vi inte tror kommer att hända. Men jag har förstått att det finns föräldrar som är missnöjda med att de inte blivit informerade.

Gick på polisens linje

– Vi har gått helt på polisens råd och informerat personalen, men inte elever och föräldrar, säger Peter Söderblom, rektor på Nordmarkens skola.

Klottret där hotet framfördes hittades under tisdagen och under torsdagen spreds uppgifterna om hotet bland eleverna, varav en del valde att kontakta sina föräldrar.

– En del elever har gått hem under dagen eftersom de tycker att det är obehagligt bara att polisen är här. Vi har inte nekat någon som velat gå hem att göra det. De som känt sig oroliga och velat gå hem har fått göra det. Men det har inte varit någon oro på så vis att det varit någon oordning, utan det löper på som vanligt.

Vet ni om det är någon på skolan eller någon utifrån som klottrat hotet?

– Det kan jag inte säga.

Artikeltaggar

Årjängs kommunBombhotBrottBrott & blåljusNordmarkens skolaStefan Dangardt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.