Två värmlänningar tvingas lämna Leksand

Ishockey
PUBLICERAD:
Hugo Enock, 21, från Karlskoga är en av sju spelare som tvingas lämna Leksand efter SHL-avancemanget.
Foto: Erik Mårtensson/TT
Bara dagar efter fixat SHL-kontrakt har Leksand börjat rensa i truppen.
Under tisdagskvällen meddelade klubben att sju spelare - däribland värmlänningarna Hugo Enock och Lukas Enqvist - får lämna.

– Det är så klart tuffa besked att ge till spelarna, inte minst med tanke på den fantastiska resan vi gjort tillsammans. De är alla riktigt fina killar som varit starkt bidragande till framgången under säsongen, och både jag själv och vi som förening önskar dem all lycka i deras fortsatta utmaningar, säger Leksands GM, Thomas Johansson, i ett pressmeddelande.

Både Enock och Enqvist anlände till dalaklubben under säsongen och noterades för två respektive tre poäng i kvalet till SHL.

Övriga spelare som tvingas lämna Leksand är Mattias Nilsson, Wilde Bröms, Johan Porsberger, Kevin Schulze och Jonas Arntzen. Därtill har assisterande tränaren Christer Olsson valt att avsluta sitt avtal för att ansluta till SHL-konkurrenten Örebro.

Där återförenas han med tidigare kollegan Niklas Eriksson och Jörgen Jönsson.

"Det känns väldigt skönt att vi kan ha klart tränarstaben så pass tidigt. Christers roll blir att coacha samt utveckla våra backar och han kommer även ansvara för försvarsspelet tillsammans med övriga tränare", säger sportchef Niklas Johansson till klubbens sajt.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.