Hoppa till huvudinnehållet

Ruds familjecentral satsar på barnvagnsturné

Publicerad:
Reporter Sandra Österman
Sandra Österman
sandra.osterman@nkp.se
Elin Trygg, socionom och verksamhetssamordnare på Ruds familjecentral inledde promenaden tillsammans med Anna Stensson som hade dottern Elsa, 3 månader, i barnvagnen.
Elin Trygg, socionom och verksamhetssamordnare på Ruds familjecentral inledde promenaden tillsammans med Anna Stensson som hade dottern Elsa, 3 månader, i barnvagnen. Foto: Helena Karlsson

Ruds familjecentral startade under onsdagen en barnvagnsturné. Vid fem tillfällen under april och maj anordnas promenader för föräldrar med barn i åldrarna 0–6 år.

Under onsdagen genomfördes den första promenaden som gick från Ruds familjecentral till Långtäppans lekpark. Ytterligare fyra promenader är planerade med olika slutdestinationer. Näst på tur står Färjestads ridklubb den 17 april.

Elin Trygg, socionom och verksamhetssamordnare och Kristina Länsberg, förskollärare, var med och startade upp barnvagnsturnén. De gick med i första promenaden.

Syftet med promenaderna är bland annat att familjer ska kunna träffa nya familjer, men det ska också vara ett samtal.

– Vi vill att det ska väckas en trygghet i att vi är med och att man kan få prata med någon om saker som kanske är jobbiga, men också om saker som är roliga, säger Kristina Länsberg.

Inför uppstarten märkte de av ett intresse för barnvagnsturnén även om vissa kanske bara kunde följa med vid något enstaka tillfälle.

– Det är lite det som är tanken, att man ska kunna hänga på om man känner att det passar. Vår målgrupp är 0-6 år och av naturliga skäl är det inte alltid så himla lätt att få till, att få ihop vardagen, säger Elin Trygg.

Elin Trygg, socionom och verksamhetssamordnare och Kristina Länsberg, förskollärare, tillsammans Anna Stensson innan den första promenaden i barnvagnsturnén.
Elin Trygg, socionom och verksamhetssamordnare och Kristina Länsberg, förskollärare, tillsammans Anna Stensson innan den första promenaden i barnvagnsturnén. Foto: Helena Karlsson

Anna Stensson gick med i den första promenaden tillsammans med dottern Elsa, 3 månader.

Vad hoppas du få ut av promenaden?

– Jag hoppas att det kommer lite folk och att man kan prata lite, och kanske få napp på någon ny kompis, säger Anna Stensson medan Elsa börjar slumra till i vagnen.

Barnvagnsturnén kommer att genomföras en gång i veckan med sista tillfälle den 14 maj. Elin Trygg har en uppmaning till föräldrarna:

– Kom och var med i vår barnvagnsturné!

Schema

Barnvagnsturnén

17 april: Till Färjestads ridklubb

24 april: Till Tyrstugan.

2 maj: Till Kroppkärssjön.

14 maj: Till Råtorps café.

Samtliga promenader startar 13.30 vid Ruds familjecentral.

Artikeltaggar

FamiljRuds centrumVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.