Moelven i Värmlandsbro varslar om uppsägningar

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Moelven Byggmodul varslar upp till 25 anställda i Värmlandsbro.
Foto: Jenni Jansson
Moelven Byggmodul AB i Värmlandsbro varslar sina anställda om uppsägningar. Anledningen är enligt företaget arbetsbrist som en konsekvens av minskad efterfrågan och byggprojekt som inte har fått bygglov enligt plan.

De anställda på företaget i Värmlandsbro fick information om varslet på onsdagsmorgonen.

Varslet kan komma att beröra upp till 25 anställda.

– Det är ett mycket tråkigt besked för våra medarbetare, men med en minskad efterfrågan inom byggnation, så är vi tyvärr tvungna att reducera bemanningen, säger vd Johan Samuelsson i ett pressmeddelande.

Samuelsson säger även att byggbranschen är präglad av mer osäkerhet och oförutsägbarhet nu än tidigare.

– Tidigare i år varslade vi om neddragningar i vår fabrik i Kil. Där har det nu vänt och vi har kunnat återkalla varslet vi lade i februari, och även hyrt in extra personal för att hinna med ordrar innan semestern, säger Samuelsson.

Vidare MBL-förhandlingar inleds omgående med de fackliga parterna i Värmlandsbro.

I dag jobbar det 180 personer på Moelven Byggmodul på orten.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.