Nu är det skärpning som gäller!

Insändare
PUBLICERAD:
Replik till “Varför så skräpigt i Karlstad” införd 4 april 2019

Jag håller fullständigt med dig, Solis! Tack för din insändare. En eloge till dig!

Ja, varför tar inte Karlstad kommun sitt ansvar och tar bättre hand om sin stad? Ur miljösynpunkt är det bedrövligt och ur turistsynpunkt är förnedrande.

Skräp i Karlstad upprör.
Foto: Christer Wik

Ibland har jag gäster på besök över en helg. När jag vill visa dem Karlstad och vi åker in till stan för att ha en trevlig samvaro med bland annat sightseeing runt stan, shopping och kanske äta en bit mat, ja, då är det inte särskilt roligt att visa upp Karlstad. Jag riktigt skäms över min stad!

Jag ser mina gästers blickar och hör hur de drar efter andan och några har kommenterat rakt ut, ”Men hur ser det ut i Karlstad?” ”Så skräpigt och smutsigt det är!”

Jag håller också med dig, Solis, angående att låta nyanlända och arbetssökande städa och plocka bort all skräp i Karlstad. Inte bara i centrum utan även utanför citygränsen. Varför inte? En mycket bra idé!

Karlstads kommun måste höja sin arbetsstandard och köra oftare med sina sopmaskiner och städa gator, trottoarer, gång- och cykelvägar samt de få fina parkerna vi har i Karlstad. Det räcker inte som det är idag.

Kära styrande politiker i Karlstad kommun: Nu är det skärpning som gäller.

Kerstin Wik

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.