Son Volt - Tillbakalutad americana

Skivor
PUBLICERAD:

Jay Farrar har med sitt Son Volt varit lite mer trogen sina musikaliska rötter än före detta kompanjonen Jeff Tweedy i Wilco, vilket även gäller nya skivan.

Union består av moderna protestsånger och sedan förra skivan har det ju hänt en del i USA som finns att kommentera, om man säger så. Det är som vanligt väldoserat, snyggt och fint mejslade låtar och det enda som gör att Son Volt inte lyfter högre att det blir lite för tillbakalutat ibland.

Man önskar då och då lite mer dynamik, lite mer utväxling och kanske några fler topplåtar. Farrars lågmälda röst passar annars bra i återhållen vrede, som till exempel i avslutande The Symbol om invandrare som skickas tillbaka till Mexico som tack för hjälpen med att bygga upp Amerika. Stabilt och bra, men potentialen är större än utfallet och jag kan tyvärr inte låta bli att tänka att några av sångerna skulle lyfta med en annan röst.

Bästa låt: Reality winner

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.