Global Skipper vann i årsdebuten

Publicerad:

Axevalla var värd för fredagens lunchtävlingar och där kunde vi som vanligt räkna in en hel del värmländska framgångar.

Jonas Moberg lät Global Skipper göra sin första start för året och det med lyckat resultat. Hästen kunde något överraskande hålla spets från innerspåret bakom bilen och när favoriten Gun Palema fick en tuff inledning underlättade det för Mobergs häst att vinna med flera längder. Årsdebuten var över medeldistans men Jonas har tänkt matcha hästen över längre distanser.– 2 140 meter är egentligen ett varv för kort så vi kommer att satsa på lopp över tre varv, informerade Moberg i segerintervjun.Ett helt rätt beslut då hästen har styrkan som sitt främsta vapen vilket han visade som målfotoslagen i Unionsstayern på Färjestad i september.

Nära 1000

Mikael J Anderssons samarbete med Axevallatränaren Pär Hedberg visade sig åter framgångsrikt för nu blev det två segrar, ”Micke J” inledde med Aurora Palema som spårade runt om i ett lopp med 50 000 kronor i förstapriset.

Hälften så mycket inkasserade Kattis Palema efter en vass avslutning sista halvvarvet. Andersson kunde också glädjas åt ett andrapris med egentränade Hunter Mahan som vann klungspurten bakom överlägsne Davici. Carl Johan Jepson vann med Leo Leo som trots bakspår tidigt kom igenom och övertog ledningen varifrån ekipaget hade allt under kontroll.

”Calle” har nu bara ett tjugotal segrar kvar innan han når 1 000 kusksegrar och därmed blir medlem i ”tusenklubben”.

Artikeltaggar

Carl Johan JepsonJonas MobergMikael J AnderssonTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare