Första spadtaget vid Södra skolan

Publicerad:

Under fredagen togs äntligen det första spadtaget för byggnationen av den nya skolan i Grums.

Sam Carlson, PEAB, barn- och utbildningschef Thomas Nilsson och kommunalråd Leif Haraldsson tar de första spadtagen tillsammans med elever från Södra skolan.
Sam Carlson, PEAB, barn- och utbildningschef Thomas Nilsson och kommunalråd Leif Haraldsson tar de första spadtagen tillsammans med elever från Södra skolan. Foto: Ulrika Nilsson

Invigningen av byggnationen skedde på fredagsförmiddagen. Det var av eleverna på södra skolan som det första spadtaget togs. Sam Carlson, PEAB, barn- och utbildningschef Thomas Nilsson och kommunalråd Leif Haraldsson var också på plats och fick vara med på ett litet hörn.

Södra skolans nya skola kommer att stå färdig till höstterminen 2020 och förväntas kosta 83 miljoner kronor. För den summan kommer skolan att bli både hållbar och miljösmart. Skolan ska byggas helt i trä och få en solcellspanel som kommer stå för 40 procent av elförbrukningen på skolan.

“Närodlat” när det byggs ny skola i GrumsGrums får en ny skola

Artikeltaggar

GrumsLeif HaraldssonNyheterThomas Nilsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare