Fem spelare lämnar BIK

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Jacob Lundegård är en av fem spelare som lämnar BIK.
Foto: ARKIV
Jacob Lundegård hade, med +16, bäst plusminus i BIK den här säsongen. Trots det erbjöds inte backen någon kontraktsförlängning.
– Det var ett tufft beslut, medger sportchefen Thomas Fröberg.

Lundegård hade inte en enda seniorminut på meritlistan när han anlände till BIK inför säsongen 2016–2017, men imponerade likväl stort från start.

Backens debutsäsong landade på elva poäng och +8 i plusminus på 61 matcher.

2017–2018 blev det, trots att BIK slutade tolva, tio poäng och +5 på maximala 52 matcher och den här säsongen visade Lundegård upp en ännu stabilare defensiv.

Alvestaprodukten noterade lagets främsta plusminus, +19 på 48 matcher.

Nu står det, trots det, klart att slutspelsserieavslutningen i Västervik blev Lundegårds sista match i BIK för den här gången.

– Han har haft bäst plusminus av backarna två år i rad. Klart det var ett tufft beslut att ta, säger Fröberg.

BIK kommunicerade även ut att ytterligare fyra spelare kommer att fortsätta sina karriärer annorstädes på fredagen.

Viktor Lang, som anslöt till Karlskoga redan inför gymnasiestarten, kommer att lämna efter totalt 364 matcher för föreningen.

– Vi har haft en jättebra dialog. Han har skadeproblem, men när han är redo igen så vill han testa på något nytt och det köper jag till 100 procent när han har varit i föreningen så pass länge.

Hoppas på Larsson

BIK valde även att inte erbjuda Ricard Blidstrand och Arvid Aronsson, som representerade klubben i tre respektive en och en halv säsong, något nytt kontrakt.

Blidstrand gjorde, liksom Lundegård, sin statistiskt bästa BIK-säsong med 13 poäng och +8 i plusminus på 54 matcher.

BIK har bara presenterat tre backar – Victor Berglind, Dennis Fröland och Alexander Anderberg – inför kommande säsong. Men i praktiken börjar backsidan bli klar.

– Jag har en ganska klar bild om hur det ser ut på backsidan, det har jag haft ett tag. Det är en förstaback som vi letar efter och där är det givetvis "Henke" (Larsson) vi vill ha.

På forwardssidan står det klart att Axel Lindström kommer att lämna klubben efter tre säsonger.

– Jag har pratat med allihop och de var intresserade av en förlängning, medger Fröberg.

– De har gjort det jättebra allihop, men konkurrensen är stor och på vissa platser vill vi förnya för att försöka bli lite bättre. Det är mitt jobb, att göra det jag tror på för att vi ska bli ett lite slagkraftigare lag. Jag måste försöka få fram hockeyn, anpassa truppen maximalt efter hockeyn Staffan och Johan vill spela.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.