Hoppa till huvudinnehållet

Bob Dylan gör exklusiv spelning i Karlstad

Publicerad:
Bob Dylan kommer till Karlstad för tredje gången.
Bob Dylan kommer till Karlstad för tredje gången. Foto: Pressbild

Efter två konserter i Löfbergs arena kommer nu Nobelpristagaren Bob Dylan att göra en intim spelning på Karlstad CCC.

Det är Great Event of Karlstad som i samarbete med Live Nation arrangerar konserten med Bob Dylan och hans band i Karlstad. Datumet är söndagen den 30 juni.

– Mellan Dylans konserter i Oslo och Rosklide fanns det några lediga dagar som Bobs manager ville fylla, berättar Thomas Johansson på Live Nation för NWT.

Thomas Johansson, som delar sitt boende mellan Hammarö och Stockholm, har arbetat med Bob Dylan sedan 70-talet och var dessutom den som skötte kontakten mellan ikonen och Svenska akademien när Dylan tilldelades Nobelpriset i litteratur 2016.

– Det har tagit tre månader att lösa allt kring den här konserten, fortsätter Johansson.

Antalet biljetter kommer att vara knappt 1600 stycken vilket gör spelningen i Karlstad till en av de mest exklusiva under den kommande Europaturnén.

– Det här är så stort för oss, säger Lennart Åhs på Great Event of Karlstad.

– Det har varit en dröm att få till den här konserten på Karlstad CCC och därmed också bryta mönstret med de stora arenorna. Jag har jobbat dygnet runt de senaste tio dygnen för att få till detta.

Bob Dylan spelade i Löfbergs arena 2003 och 2005. Versionen av "Desolation Row" från 2003 betraktas i Dylan-kretsar som en av de bästa versionerna någonsin. Det pratas om den än i dag. Uppgifter gör gällande att han promenerade från Stadshotellet till arenan längs Klarälven en av spelkvällarna. Vid ett tillfälle ska han också ha fikat på ett av Karlstads kaféer.

Att den amerikanske artisten trivs i Karlstad råder det inga tvivel om. Vid ett av de tidigare besöken ombads Thomas Johansson att undersöka om det fanns några lämpliga prospekt i grannskapet, Bob Dylan var intresserad av köpa en fastighet i Värmland. Möjligen är det tack vare hans känsla för staden som han väljer att återkomma. Och dessutom göra det med en intim konsert under en turnésväng som i övrig besöker stora festivaler eller arenor.

– Det är inte otroligt alls. Han sa vid flera tillfällen att han verkligen tyckte om Karlstad, staden påminde honom om hans uppväxtstad, Hibbing i Minnesota, svarar Thomas Johansson.

Biljetterna till konserten på Karlstad CCC släpps på måndag.

Artikeltaggar

Bob DylanGreat Event of KarlstadKarlstadKarlstad CCCLennart ÅhsLöfbergs ArenaNöje/KulturNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.