Sommarens visfestival redan slutsåld

Publicerad:
Tomas Andersson Wij är en av många artister på sommarens visfestival i Stavnäs. Foto: Claudio Bresciani/TT

Lapp på luckan redan nu. Fast den som de facto hänger vid luckan på festivaldagen kan roffa åt sig de sista biljetterna.

Förra sommaren var det premiär för Stavnäs visfestival och med 700 sålda biljetter blev det succé direkt. Och redan nu står det klart att årets upplaga har slagit försäljningsrekord.

Samtliga 700 förköpsbiljetter är slutsålda – lapp på luckan!

För den som inte hunnit köpa biljett finns dock ytterligare en chans, för på festivaldagen släpps ytterligare hundra biljetter i kassen. Men då är det först till kvarn som gäller. Den som hänger vid luckan den 29 juni kan alltså roffa åt sig de sista biljetterna.

– Planen har gått i lås redan nu, det är alldeles otroligt. Det är vi också Sweden Rock som säljer ut! Kanske lite olika antal biljetter dock..., skojar festivalgeneralen Rolf Haglund.

"Dalhalla i miniatyr“

Ja, årets artistuppbåd med bland andra Tomas Andersson Wij, Sonja Aldén, Ola Magnell och Anna Stadling verkar onekligen fallit visfantaster i smaken. Förra året tog de 600 förköpsbiljetterna slut i maj, och nu var 700 förköpsbiljetter slut redan den sista mars.

– Vi släppte biljetterna inför jul så folk kunde köpa julklappar, säger Haglund.

Varför tror du det är så stort intresse?

– Jag tror det finns ett behov av det här gemytliga ute på landet. Vi har fin miljö där man sitter och kollar ner mot scenen ut mot sjön. Folk som kommer hit brukar säga att det är Dalhalla i miniatyr! Och sen verkar publiken gilla artisterna vi har i år, det är en blandning mellan Sverigeelit och några okända lokala musiker, säger Haglund.

Tolv timmar show

Likt förra året är den en endagsfestival som början klockan tolv och slutar vid midnatt. Tolv timmar med mycket allsång och naturskön miljö. Och precis som förra året satsas det på barnen då det blir aktiviteter som ansiktsmålning, hoppborg och trollkarl.

– Barnfamiljerna blev alldeles betagna förra året!

I år har arrangörerna alltså ökat antalet biljetter till 800 vilket också ställer högre krav på festivalområdet. Men tack vare ideella krafter kommer det lagom till festivalen finnas ytterligare hundra sittplatser.

– Vi vill att alla ska ha en sittplats.

Kan ni växa ännu mer?

– Inte jättemycket mer, men däremot funderar vi på att köra en tvådagarsfestival framöver; fredag kväll och heldag på lördag. Vi kan säkert ta in mer folk, men det vill vi inte, utan vi vill ha kvar den här gemytliga stämningen, säger Rolf Haglund.

Stavnäs visfestival arrangeras av Stavnäs visklubb och Stavnäs hembygdsförening. Det krävs drygt 65 funktionärer för att få allt att fungera under festivaldagen.

– Det här skulle aldrig gå utan ideella krafter. Det är en otrolig uppslutning.

Artikeltaggar

FestivalerNöje/KulturStavnäsSweden rock

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare