Hoppa till huvudinnehållet

Nytt pris till racingtalang

Publicerad:

Racingtalangen Emil Sonesson har tilldelats Dalslands sparbanks motorsportpris. Ett stipendium som inriktar sig mot motorsportande ungdomar i Dalsland.

– Det har varit en bra vinter, säger Emil Sonesson, som tagit hem flera priser efter den framgångsrika fjolårssäsongen.

Emil Sonesson tillsammans med Peter Jacobsson, Dalslands Rings förre ordförande, och Sofia Falkman från Dalslands Sparbank.
Emil Sonesson tillsammans med Peter Jacobsson, Dalslands Rings förre ordförande, och Sofia Falkman från Dalslands Sparbank. Foto: Bengt-Ace Gustavsson

Emil Sonesson som tog hem Volvocupen förra säsongen ska i år köra i den uppmärksammade Legendsserien i en Ford -37.

– Det ska bli kul att testa en ny klass. Det blir först och främst ett läroår, säger Emil Sonesson, som tävlar för Bengtsfors motorclub.

Och fortsätter:

– År två blir det en större satsning.

Emil ska provköra sin legendsbil på Gelleråsen nästa vecka. Den 11 maj är det premiärtävling på Kinnekulle ring.
Emil ska provköra sin legendsbil på Gelleråsen nästa vecka. Den 11 maj är det premiärtävling på Kinnekulle ring. Foto: Christer Sonesson

Din legendsbil, en Ford -37, vad är det för en typ av bil?

– Det är en enhetsbil, alla är likadana. Det är ett rörramschassi med en motorcykelmotor. Topphastigheten ligger på cirka 200 km/h, säger Sonesson.

Totalt är 60 förare anmälda till Legends som inleds på Kinnekulle ring den 11 maj.

Stipendiet är på 15 000 kronor och delades ut av Peter Jacobsson, Dalslands Rings förre ordförande, och Sofia Falkman från Dalslands Sparbank.

Artikeltaggar

BengtsforsDalslandDalslands SparbankEmil SonessonGelleråsenKinnekulleMotorPeter Jakobsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.