Steve Earle & The Dukes - Vacker hyllning till Guy Clark

Skivor
PUBLICERAD:

För tio år sedan gav Steve Earle ut en hyllning till sin ena ledstjärna Townes Van Zandt och det var väl egentligen bara en tidsfråga innan den andra, Guy Clark, skulle få sin egen. Earle hörs redan på Clarks debutskiva 1975 och de var vänner innan dess. Urvalet här består av de mest kända låtarna men även några mer udda, så det är en bred genomgång. Till de förstnämnda hör L.A.Freeway och Desperados waiting for a train och bland de lite mer sällsynta hittar vi Sis Draper och New cut road. Oavsett vilket gör Earle alltid sin egen tolkning, han kompromissar inte med uttrycket genom att låta som Clark - han använder snarare originalen som utgångspunkt för sin personliga hyllning. På Old friends gästar Emmylou Harris och Rodney Crowell och då är inte ett öga torrt. Det är en fin skiva men som vanligt hoppas man ändå mest av allt att den leder till att fler letar upp Guy Clarks egna album.

Bästa låt: Old friends

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.