Två värmländska vinster

Publicerad:
Marcus Hultman körde Mr Creation till seger. Foto: Andreas Dagström

En hel del värmländska aktörer gästade igår kväll Örebrotravet och allra bäst gick det för Mr Creation och Irish Cream Zon.

Marcus Hultman utnyttjade Mr Creations startsnabbhet och tog omgående, trots spår sju bakom vingen, hand om ledningen. Där fick Hultman fuska bort ett helt varv i 17,5-tempo innan Carl Johan Jepson åkte fram till dödens med favoriten Chaupy som var chanslös att utmana ledaren som vann säkert före Urgent Call körd av nya proffstränaren Oskar J Andersson.

– Han kändes bättre än någonsin i värmningen, konstaterade Hultman vars uppsittning vann med flera längder efter att ha avslutat i 10-tempo sista halvvarvet.

Det var tolfte segern för sjuåringen som ägs av Alexandra Åhs och tränas av Per C Johansson.

I kvällens sista lopp blev det ytterligare en värmländsk seger. Carl Johan Jepson som körde Irish Cream Zon åt Sören Ohlzon kom ner i vinnarhålet bakom Crown Pale. Där såg ekipaget ut att bli fast men när Victory Road i dödens galopperade kom luckan och Irish Cream Zon hann fram i tid för att ta karriärens andra seger. Den dittills enda segern tog hästen i oktober 2016 då hästen vann med sin dåvarande tränare Björn Goop.

Förutom segern blev Jepson trea med Chaupy och Kessan K.

Vi noterade i övrigt att Mikael J Andersson blev tvåa med Gino. Samma placering blev det för Magnus Jakobsson som körde Listas Shadoe Fax åt Gävleamatören Anna Ågren.

Kvällens kusk var annars Jorma Kontio som inledde kvällen med tre raka segrar.

Artikeltaggar

Carl Johan JepsonMagnus JakobssonMarcus HultmanÖrebrotravetTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare