Stor sökinsats på Vänern efter försvunnen fiskare

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Bilden är från ett annat tillfälle.
Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Det har varit en stor sökinsats runt Vänern efter att en man anmälts försvunnen. Mannen hittades sedan vandrades längst 26:an.

Sjöräddningssällskapet inledde en sökinsats efter att en man anmälts försvunnen. Sökningsarbetet utgick från Gullspångs kommun, nära gränsen mot Värmland.

– Vi letar efter en fiskare som är anmäld som saknad. Vi har uppe vår helikopter från Göteborg som är ute och letar, säger Carl-Johan Tylegård, sjöräddningsledare på Sjö- och flygräddningscentralen JRCC, strax efter klockan ett.

Även polisen kopplades in i sökningsarbetet.

– Vi har skickat dit en patrull samt spårhundar för att hjälpa till med sökandet, säger Mikael Jansson stationsbefäl vid polisen i Skövde.

Sökinsats fick ett lyckligt slut. Mannen hade fått problem med sin båt men lyckades ändå ta sig i land. Han hittades av en privatperson när han gick längs väg 26 strax utanför Gullspång.

– Han hittades vid vägen och vad vid god vigör, säger Mikael Jansson.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.