Hoppa till huvudinnehållet

Så gick det sen för Ensamma mamman

Publicerad:
Camilla Backman gjorde det avgörande valet på en brygga i Kroatien. Foto: TV3
Camilla Backman gjorde det avgörande valet på en brygga i Kroatien. Foto: TV3

Den ensamma mamman Camilla Backman sökte en ny kärlek via tv. På tisdagskvällen avslöjades hennes sista val i rutan - men hur gick det sen, när kamerorna slocknat?

Här kommer svaret.

Camilla Backman, utflyttad Filipstadstjej, är en av de tre unga kvinnor som tv-tittarna kunnat följa i deras sökande efter en ny kärlek.

I säsongsstarten fick de en hel bunt med killar att välja på och sen har de skickat hem en i taget.

I tisdags kväll sändes sista programmet i serien och då gjorde de sina sista val. För Camillas del återstod två killar: lastbilschaufför Christer från Borås och förskoleläraren och reseledaren Markus från Stockholm.

Valde att ta chansen

TV-tittarna fick se hur Camilla till sist valde Markus. Christer valdes bort med en kram - till många tv-tittares förvåning, kan man nog påstå. De verkade ju så samspelta och ha så roligt ihop.

Camilla och Christer trivdes bra ihop och är fortfarande goda vänner. Foto: TV3
Camilla och Christer trivdes bra ihop och är fortfarande goda vänner. Foto: TV3

– Jag och Christer var nog på samma nivå, vart vi stod i livet, där var vi mer lika, men jag tror att både jag och Christer kände att det är nog mest vänskap. Idag skulle jag räkna honom som en av mina bästa vänner. Han är toppen! Vi har otroligt roligt tillsammans, men det är ingen kärlek, säger Camilla till FT.

Och Markus?

– Vi har också kontakt. Han har framställts lite felaktigt i tv, som lite oseriös, vi var medvetna redan under inspelningen om att han skulle framställas som en liten partyprisse, lite oseriös så där, men de hade nästan klippt ihop det mer så än vad jag trodde, säger hon.

Blev inte ett par

Men kärlek - nej, det blev det inte där heller. Camilla och Markus blev aldrig ett par på riktigt. De höll ihop ett tag efter tv-äventyret, men inte nu.

– Jag tycker jättemycket om Markus, en jättefin kille, gullig och härlig på alla sätt, men det vart nog lite påpressat. Det kändes som att nu har jag valt honom, nu ska vi vara här.

Lite gos blev det allt i tv-rutan, men även om Camilla valde Markus i säsongsavslutningen, blev de inte ett par. Foto: TV3
Lite gos blev det allt i tv-rutan, men även om Camilla valde Markus i säsongsavslutningen, blev de inte ett par. Foto: TV3

Kärlekslyckan

De två andra ensamma mammorna lyckades bättre med kärleksjakten i tv-formatet. En av dem, Elin, väntar till och med barn med killen hon valde, och båda är sambo med sina “tv-killar”.

Camilla tycker inte att det kändes som att hon och de andra tjejerna tävlade om vem som skulle lyckas bäst.

– Nej, det blev det inte alls. Vi hade god kontakt allihop under inspelningarna och vi hörs nästan varje dag fortfarande.

Just vänskapen, både med de andra tjejerna och med Christer och Markus är det hon tycker är den stora poängen med hela tv-äventyret. Det är vad hon tar med sig från alltihopa.

– Jag tar med mig en jättestor upplevelse som jag varit med om och det allra viktigaste är vänskapen. Jag har fått med mig vänskapen med Jessica, Theodora, Elin och Christer som är en väldigt fin vänskap. Även Markus är en jättefin kille. Jag har fått många fina vänner på resan! säger hon.

Elin Näslund, Theodora Larsson, Jessica Andersson och Camilla Backman blev vänner på kuppen. Foto: Eva Edsjö/TV3
Elin Näslund, Theodora Larsson, Jessica Andersson och Camilla Backman blev vänner på kuppen. Foto: Eva Edsjö/TV3 Foto: EVA EDSJO

Tvekade in i det sista

Hon är inte besviken på resan och tror inte det hade gått annorlunda om hon istället valt Christer.

– Det hade varit fel av mig att välja honom när det bara var vänskap från min sida, säger hon.

Hon avslöjar också att det inte kändes självklart att välja någon av de två “finalisterna”.

– Jag stod bara någon dag innan och tänkte att jag kanske inte ska välja någon, för jag är inte kär. Men jag gav det ett försök med Markus och det är jag väldigt glad att jag gjorde det.

Inte besviken

Hon erkänner så här i efterhand att hon ganska tidigt insåg att det skulle kunna bli svårt att hitta kärleken i någon av de sju killarna hon fick till sig.

– Jag hade ju inte valt killarna själv. Det var ju Markus jag kände att jag hade ett intresse för. Men egentligen tänkte jag nog från början att “nähäpp, det här blir nog inget”. Så var det ju faktiskt. Samtidigt har både Christer och Markus vuxit och det är jättefina killar, säger hon.

Hon låter inte besviken.

– Det är klart att jag tänkte att jag skulle kunna hitta någon att bli kär i, men jag var ju medveten om att det kunde bli att det inte blev så heller. Jag har inte drömt mig bort eller haft för stora förhoppningar heller. Jag är ganska kräsen, det måste ju kännas rätt helt och hållet. Mellan mig och Markus kanske inte var några sådana känslor, men det fanns ett intresse och därav gjorde jag ett val.

Skrattar åt dumma inlägg

Under tv-äventyrets gång har hon också fått smaka på kändisskapet. Både den glättigare sidan av det och de beskare sidorna. Ensam mamma söker är ett program som skapat en hel del rubriker och diskussioner.

– Jag är ganska säker i mig själv. Jag kan läsa på Flashback allt som står där och skratta så tårarna sprutar för att allt är så dumt! säger hon.

Camilla Backman är nöjd med sitt tv-äventyr.
Camilla Backman är nöjd med sitt tv-äventyr. Foto: EVA EDSJO

Att hon ibland när hon klickat in på Aftonbladet och Expressen hittat en bild och en rubrik om sig själv är något som kändes lite konstigt, men som hon kunde hantera.

– Jag vet ju vad jag har sagt i intervjuer och vad jag står för. Men ibland har jag tänkt att varför valde de den bilden!

Så är det idag

Men till sist återstår ju ändå den viktigaste frågan: hur ensam och sökande är den ensamma mamman idag?

– Jag träffar någon! Och jag är väldigt nöjd, så kan jag säga.

Så du är inte så ensam längre då?

– Det vet jag inte. Jo, nej. Jag träffar någon i alla fall som jag tycker väldigt mycket om. Det låter väl bra!

Ja, absolut. Och var det rentav lättare att träffa någon utan tv-kameror i släptåg?

– Ja, det är klart!

Och nu är det hon och den hon träffar som bestämmer vad som är hemligt och vad som är dags att berätta. Hon säger att det är något av en lättnad att sista programmet nu har sänts.

– Nu behöver man inte gå och hålla saker hemliga längre. Man kan bara vara sig själv. Det har varit ganska svårt! Men också roligt.

Från början var de sju -  i finalen återstod två. Och i verkligheten blev det ingen av dem...Foto: Eva Edsjö/TV3
Från början var de sju - i finalen återstod två. Och i verkligheten blev det ingen av dem...Foto: Eva Edsjö/TV3 Foto: EVA EDSJO

Artikeltaggar

Ensam mamma sökerFamiljFilipstadJessica AnderssonNöje/KulturTV3

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.