Hagatorget ska prydas med träd

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Så här ska torget se ut när träden växt till sig.
Det ombyggda Hagatorget i Karlstad är ännu inte helt färdigställt. Nya växter och träd ska planteras och den 1 juni ska torget få en officiell invigning.

– Vårt mål med Hagatorget har varit att skapa Karlstads nya vardagsrum. Med vackra stenmönster, mycket grönska och bra sittmöjligheter så hoppas jag att många Karlstadsbor kommer att njuta här från och med i sommar, säger Jan Söderberg, projektledare.

Hagatorget kommer också att möbleras och möblemanget ska få samma röda färg som de lampor som redan finns på plats.

På torget ska man också plantera fyra körsbärsträd, två svarttallar och tre pelartallar. Det möblemang som ska användas kommer också att fungera som planteringskärl.

– Idén har varit att skapa en variation i både trädens höjd och form genom att använda flera trädslag. Vi planterar bland annat barrträd så att Hagatorget är grönt och får karaktär även under vinterhalvåret, berättar Karin Pettersson, som är landskapsarkitekt.

Den 1 juni är det planerat att torget ska stå färdigt. När planteringen av träden sker beror helt på vädret.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.