• idag
  7 apr
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 apr
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  11°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Brittisk defensiv back till Crusaders

Amerikansk fotboll
PUBLICERAD:
Mykel Dallas Nixon är klar för spel i Crusaders.
Foto: Katie Stepek
Premiären närmar sig för Carlstad Crusaders, och nu har klubben gjort klart med sitt sista nyförvärv inför den kommande säsongen.

Karlstadspubliken får i vår bekanta sig med den snabbe defensive backen Mykel Dallas Nixon från Birmingham. Britten har en bakgrund som sprinter och har även erfarenhet av spel som wide reciever, men det är som defensiv back han värvats till Crusaders.

Han startade sin karriär i Birmingham Bulls ungdoms- och juniorlag och fick ett stipendium som gav honom möjligheten att spela i brittiska universitetsligan. Han flyttade till skottska Stirling och anslöt till Stirling Clansmen då stipendiet möjliggjorde studier vid University of Stirling.

Han har landslagserfarenhet från U19-EM för två år sedan, då han representerade Storbritannien.

– Jag känner mig hedrad och det känns fantastiskt kul att komma till Carlstad Crusaders. Jag ser fram emot utmaningen att ta en plats och jag vill hjälpa laget så mycket jag bara kan. Det ska också bli spännande att uppleva Sverige och Karlstad, säger Mykel Dallas Nixon i ett pressmeddelande.

Pendling väntar

Då nyförvärvet kommer att fortsätta studera i Skottland kommer han att pendla till Sverige och Karlstad.

Rikard Borg, sportchef i Crusaders, beskriver tillskottet som en spelare med stor utvecklingspotential.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.