Hoppa till huvudinnehållet

Värmland 2029 – hur ser framtiden ut?

Publicerad:
Värmland 2029 på Karlstad CCC. Projektledare Jennie Persson, Karlstad CCC, Patrick Strandfast, Karlstad Innovation Park och Andreas Stjärnhem, Sticky Beat.
Värmland 2029 på Karlstad CCC. Projektledare Jennie Persson, Karlstad CCC, Patrick Strandfast, Karlstad Innovation Park och Andreas Stjärnhem, Sticky Beat. Foto: Kim Eriksson

Värmland 2029 är ett nystartat event där värmländska företag, organisationer och kommuner förses med verktyg för att överleva den digitala transformationen. Den 28 maj intar de Karlstad CCC:s lokaler.

– Nu behöver inte Värmland ta sig till storstäderna för att ta del av de senaste trenderna, vi tar trenderna till Värmland, säger Patrick Standfast, Karlstad Innovation Park.

Arrangörer bakom eventet är Karlstad CCC, Karlstad Innovation Park och Sticky Beat, i samarbete med Paper Province, Compare, IUC Stål och verkstad och First Hotel River C.

– Vi hoppas det här blir ett första event i en rad av många. Det kommer garanterat bli en sån där snackis som: “var du där?”, säger Jennie Persson, Karlstad CCC.

“TED Talks och Värmland 2029”

Två av talarna vid det första tillfället är Siduri Poli och Tove Andersson.

Siduri Poli är medgrundare till entreprenörshubben Changers Hub, vars syfte är att demokratisera framgång och möjliggöra för unga i ytterstadsområden att förverkliga sina start-up idéer. Hon utsågs 2018 till Årets Supertalang.

– Siduri är hur intressant som helst. Hon är det coolaste namnet inom svenskt entreprenörskap just nu, hon gör TED Talks och Värmland 2029, det är så häftigt, säger Andreas Stjärnhem, Sticky Beat.

  • Siduri Poli, medgrundare till entreprenörshubben Changers Hub och Årets Supertalan 2018.
    Siduri Poli, medgrundare till entreprenörshubben Changers Hub och Årets Supertalan 2018. Foto: Ali Pasha
  • Tove Andersson, grundaren bakom KryptoGäris, Sveriges största nätverk med kryptokvinnor och icke-binära människor.
    Tove Andersson, grundaren bakom KryptoGäris, Sveriges största nätverk med kryptokvinnor och icke-binära människor. Foto: Pressbild

Tove Andersson är bland mycket annat grundaren bakom KryptoGäris, Sveriges största nätverk med kryptokvinnor och icke-binära människor. Under våren skrev hon Breakits mest delade artikel någonsin om vikten av kontanter.

– Tove och Siduri är två av landets vassaste tänkare just nu. Vi ville inte göra något halvdant och såg därför till att få hit de bästa namnen för att inspirera och ta näringslivet ett steg längre, säger Patrick Standfast.

“Buffé av intressanta talare”

Tillsammans med övriga talare kommer de att ge insikter kring fem digitala trender: blockchain, digitalt entreprenörskap, automation, prototyping och gamification.

Andreas Stjärnhem, Sticky Beat, Jennie Persson, Karlstad CCC och Patrick Standfast, Karlstad Innovation Park.
Andreas Stjärnhem, Sticky Beat, Jennie Persson, Karlstad CCC och Patrick Standfast, Karlstad Innovation Park. Foto: Kim Eriksson

En blockchain (blockkedja på svenska) är en distribuerad databas, det vill säga en databas som delas upp i en mängd bitar för att sedan lagras, en och en, på varsin dator eller server i ett peer-to-peer-nätverk. De utspridda kopiorna gör det omöjligt att i efterhand manipulera information eller historik i databasen.

– Det här är något som förmodligen kommer att användas jättemycket inom en snar framtid. Vi kommer se det i alla sektorer i samhället men kanske framförallt utifrån tre olika perspektiv: för att lagra avtal, administrativa uppgifter och inom tekniken, säger Patrick Standfast.

Ingenting för gemene man med andra ord, men så är eventet inriktat mot det värmländska näringslivet.

– Vi vet hur jobbigt det kan vara med trender, därför sätter vi upp en buffé av intressanta talare som ligger i framkant i sina respektive områden. Från den buffén kan man plocka det som passar en själv och sitt företag, säger Andreas Stjärnhem.

Artikeltaggar

Andreas StjärnhemInnovation parkJennie PerssonKarlstad CCCNäringslivPatrick StandfastSiduri PoliSticky BeatTove Andersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.