"En musikalisk käftsmäll“

Musik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det kvinnliga musikkollektivet Sallyswag gästar Ritz på lördag.
På lördag kan man bevittna ett samarbete mellan Arvika jazz & blues och Musikhögskolan Ingesund på Ritz i Arvika. Det kvinnliga musikkollektivet Sallyswag möter Arvikas egna bluesband – T-Bear & the Dukes.

Evenemanget börjar redan klockan tre och startar med workshops och samtal.

– Först och främst ett möte med Sallyswag som därefter mynnar ut i workshops anpassade för olika åldrar. Kafé & kök Nystuga står för god mat med råvaror av hög kvalitet där hälsotemat står i centrum, säger Fredrik Kaudern på Arvika jazz & blues.

Kvällen avslutas med bandet Sallyswags spelning. Ett band som beskrivs som sägs leverera solistiska inslag, tunga grooves och feministiska budskap. Medlemmarna i bandet har rötter i flera olika musikgenrer, däribland dancehall, jazz, balkan, afro beats och svensk folkmusik.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.