Karlstad avslutade med kross: “Vi släppte loss”

Publicerad:
Amanda Berggren noterades för tre assist i matchen mot Göteborg. Därmed blev hon lagets bästa poängplockare denna säsong med sina 41 pinnar. Foto: Peter Bäcker

Nu är SSL-säsongen över.

Karlstad avslutade med att krossa IBK Göteborg på hemmaplan.

– Vi släppte loss och bara körde, säger Amanda Berggren efter 7-1-segern.

Matchen var i stort sett död redan efter första perioden.

Karlstad gick till paus med hela 3-0 och efter fortsatt dominans och dubbelt så stor ledning (7-1) efter andra var tillställningen definitivt över.

– I dag spelade vi verkligen ut så som vi kan. Vi skapade långa anfall, hade ett moget spel och det kändes som att vi hade kontroll hela tiden, säger Amanda Berggren.

Och även om det inte blev några fler mål i matchen så var det en ren och skär uppvisning över 60 minuter.

– Det känns såklart jättekul att avsluta på topp, att vi vågade släppa loss och bara köra. Vi gav hundra och slappnade aldrig av, säger Berggren.

Matchen var dock endast av akademisk betydelse.

Varken Karlstad eller Göteborg hade något att spela för då hemmalaget redan hade säkrat kontraktet och gästerna var klara för nedflyttning.

– Men vi hade sagt att vi ville avsluta på topp. Senast vi vann var mot Örnsköldsvik borta (23 februari) så det kändes naturligtvis otroligt gôtt att vi fick med oss tre poäng.

“Trott på oss själva”

Segern var säsongens sjätte och Karlstad landade därmed på elfte plats i tabellen - elva poäng från slutspel och sex poäng från degradering.

– Jag tycker att vi har slitit på bra. Det är många matcher som vi skulle ha tagit fler poäng i men vi har hela tiden trott på oss själva och det känns oerhört skönt att vi klarade oss kvar. Vi gjorde det tillsammans.

  • Foto: Peter Bäcker
  • Foto: Peter Bäcker
  • Foto: Peter Bäcker

I och med avslutad säsong startar nu silly season.

Och Amanda Berggren är föga förvånande en spelare som uppvaktats från flera håll.

Hon har trots allt haft en enorm utväxling och noterades för totalt 41 (19+22) poäng denna säsong - 22 fler än förra spelåret.

– Jag har kommit in mer i SSL-spelet och det känns som att jag värderar lägena bättre; när jag ska skjuta och när jag ska passa. Dessutom har jag spelat med spelare som jag passat väldigt bra med vilket självklart också har spelat in.

Utöver Karlstad är det sex SSL-klubbar som rycker i Berggren.

Är du sugen på en flytt?

– Det är lite både och. Jag har ju pojkvännen och tryggheten här och jag trivs väldigt bra men ibland känner man också att man vill ta nästa kliv. Det är svårt men jag ska sätta mig ner och fundera.

Karlstad har total nio spelare under kontrakt inför nästa säsong: Kajsa Edman Rysjö, Jessica Rolf, Emma Dahlström, Sara Dahlström, Lisa Rengärde, Linnea Juhlin, Carolina Karlsson, Robyn Sundman och Adina Alfredsson.

På tisdag spelas den sista matchen för säsongen och det är DM-finalen mot GS86.

Målskyttar mot Göteborg: Clara Ekenström 2, Adina Alfredsson 2, Frida Swahn, Adina Augustsson, Sara Dahlström.

Artikeltaggar

Adina AlfredssonAmanda BerggrenCarolina KarlssonInnebandyJessica RolfKarlstad IBF DamLinnea JuhlinLisa Rengärde

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare