Världsvattendagen - då kranmärker kommunen sina avdelningar

Miljö
PUBLICERAD:
I dag är det FN:s årliga Världsvattendag och då passar Karlstads kommun på att kranmärka vissa av sina avdelningar.
“Genom kranmärkningen tar vi ställning för miljön och hoppas inspirera andra att också välja kranvatten”, skriver de i ett pressmeddelande.

De avdelningar som kranmärkt sin verksamhet är samhällsbyggnadshuset, miljöförvaltningen, teknik- och fastighetsförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen.

– I Karlstad har vi förmånen att enkelt kunna ta del av rent och gott dricksvatten direkt ur kranen. Ett vatten som dessutom är ett av landets bästa. Det bör vi ta vara på och uppmärksamma, säger Per-Anders Bergman, direktör på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten. En kranmärkt verksamhet väljer bort flaskvatten på arbetsplatsen till förmån för kranvatten.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.