Lafawndah - Lite väl eklektiskt

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Presstexten som följer med det digitala lyssningsexet nämner Fever Ray, Erykah Badu och Nina Simone. Själv tänker jag mest på Joelle Ursull och Amina; de två fransyskor som under 1990-talets första år försökte lägga ut en helt ny riktning för fransk chanson inom ramen för Eurovision Song Contest.

Lafawndah är iransk-egyptisk men växte upp i Paris, där hon fastnade för den zouk-kultur som åtminstone Ursull är sprungen ur. Och det är ungefär där jag gillar Lafawndah som bäst. Det har säkert mest med mina egna referensramar att göra, men det blir lite väl eklektiskt när de parisisk-karibiska influenserna blandas med mer mellanösternorienterade element.

Bästa låt: Vous et nous (feat. Bonnie Banane)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.