Dubbel vd på Uddeholm

Nyheter
PUBLICERAD:

Uddeholm i Hagfors kommer att ledas av två vd:ar i fortsättningen.

Efter genomförda förhandlingar med de fackliga organisationerna står det klart att Johan Wiig, 43, tillträder som vd senast i början av juni 2019. En roll som han kommer att dela med Pär Emanuelsson som nu och fram tills dess är tillförordnad vd för bolaget.

Johan Wiig är för närvarande Head of Global Engineering på Scania och har innan dess bland annat en bakgrund som platschef på SSAB i Oxelösund.

I dag jobbar drygt 900 anställda på Uddeholm i Hagfors. Uddeholm finns representerade i över 90 länder världen över.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.