Hoppa till huvudinnehållet

4 Wheel Drive - Ny supergrupp tolkar popklassiker

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Fyra av Europas ledande jazzmusiker tar sig an musik av fyra giganter inom populärmusiken: Phil Collins, Paul McCartney, Sting och Billy Joel. Landgren är som vanligt full av kontraster mellan glödande trombonsolon och avslappnat sköra sånginsatser. Danielsson och Haffner på bas respektive trummor formerar med självklar lekfullhet den kreativa grund på vilken musiken tillåts sväva iväg.

Wollny på piano fraserar sångbart med en ständig närhet till det blåa. Var och en har dessutom bidragit med en originalkomposition som ramar in skivan på ett fint sätt. Musiken är lätt att ta till sig och kvartetten låter fantastiskt!

Bästa låt: Lady Madonna

Artikeltaggar

Paul McCartneySkivor