EM-silver till Bergström

Skytte
PUBLICERAD:
Andreas Bergström från Glava vann EM-silver i regelbundna lopp.
Foto: Svenska skyttesportförbundet
Andreas Bergström är ett EM-silver rikare.
Den värmländske viltmålsjunioren knep medaljen under torsdagens regelbundna lopp i Osijek, Kroatien.

Bergström sköt sig hela vägen till final efter en tredjeplats i grundomgången och en tajt 9-7-seger mot ukrainaren Danylo Danilenko i semin.

– Det märktes på Andreas genomförande att vi tränat mycket på finalskjutningar inför året. Det bidrog till ett lugn i de avgörande momenten. Sedan gäller det förstås att ha tiondelarna på sin sida, säger landslagscoachen Calle Gilljam till Svenska skytteförbundets sajt.

Gilljam syftar på den efterföljande finalen mot finländaren Aaro Vuorimaa där värmlänningen inte hade marginalerna helt på sin sida.

Bergström, som dock stretade emot väl, besegrades med 3-6.

– Det finns dock ingen besvikelse över de missade guldet utan bara ren glädje över silvermedaljen, säger Calle Gilljam.

Tävlingens andre svensk, Oscar Eliasson, slutade åtta och den totala medaljskörden landade därmed på två silver och ett guld detta mästerskap.

- Ett bra EM från vår sida, inte lika bra som ifjol, men vi forsätter visa att vi är ett jämnt lag och i och med Andreas medalj och Oscars stabila debut ser även framtiden ljus ut, säger Gilljam.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.