Polisen varnar för falsk mäklare

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Polisen i Bergslagen varnar nu för en falsk mäklare som enligt en anmälan lurat en person som hade sitt hus ute till försäljning.

Enligt polisen ska den falske mäklaren ringt upp säljaren och berättat att man av olika anledningar har bytt mäklare och att det nu finns en köpare som vill göra en snabb affär och vill betala en handpenning.

I samband med det ska den falske mäklaren varit ute efter säljarens kontouppgifter.

Polisen vill därför uppmana allmänheten att vara ytterst försiktig och aldrig lämna ut kontouppgifter eller koder till bankdosor över telefon.

– Just den här anmälan kommer efter ett fall i Örebro län men varningen gäller hela region Bergslagen då vi befarar att den här typen av bedrägeri kommer att sprida sig, säger polisens pressinformatör Christina Hallin.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.