Olivia Carlsson uttagen i VM-truppen

Ishockey
PUBLICERAD:
Olivia Carlsson är uttagen till VM i Finland.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Mellan den 4 och 14 april spelas VM i ishockey för damer i Espoo, Finland.
Under tisdagen presenterade förbundskapten Ylva Martinsen den preliminära truppen och på forwardssidan fanns Forshagafostrade Olivia Carlsson med.

I Sveriges grupp är Japan, Tyskland, Tjeckien och Frankrike med och premiärmatchen den 4 april spelas mot Tyskland.

Olivia Carlsson är född i Värmland men flyttade tidigt norrut och spelar sedan flera säsonger tillbaka i Modo. Den här säsongen blev det 26 poäng (8 mål och 18 assists) på de 36 grundserieomgångarna i SDHL.

– Olivia är en rollspelare som har varit väldigt viktig för oss under hela säsongen, speciellt i boxplay. Hon ger alltid precis allting för laget, motiverade Martinsen uttagningen vid presskonferensen under tisdagen.

VM-truppen i sin helhet

Målvakter: Sara Grahn, Luleå, Julia Åberg, Leksand, Lovisa Selander, RPI.

Backar: Mina Waxin, Modo, Sofia Engström, Leksand, Johanna Fällman, Luleå, Josefine Holmgren, Djurgården, Johanna Olofsson, Modo, Jessica Adolfsson, Penn State University, Maja Nylén-Persson, Leksand.

Forwards: Sabina Küller, AIK, Lisa Johansson, do, Pernilla Winberg, Linköping, Sara Hjalmarsson, Providence, Fanny Rask, HV71, Isabell Palm, do, Lina Ljungblom, Skövde, Erika Grahm, Brynäs, Melinda Olsson, Luleå, Hanna Olsson, Skärgården, Emma Nordin, Luleå, Sofie Lundin, Djurgården, Olivia Carlsson, Modo.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.