Misstänkta för våldsamt upplopp

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En handfull pojkar misstänks i dag för våldsamt upplopp efter hockeymatchen mellan BIK Karlskoga och Västerås.
En handfull pojkar misstänks för våldsamt upplopp efter hockeymatchen i Nobelhallen i tisdags. Det kan sluta med att pojkarna blir portade från framtida matcher i Nobelhallen.

Redan tidigt i matchen började så kallade “firmor”, supporterfalanger som brukar hamna i bråk, från båda lagen att hetsa varandra. Polis och vakter radade upp sig mellan klackarna ifall bråk skulle uppstå.

Det ska enligt uppgifter finnas ett gammalt groll mellan “firmorna” efter en uppgörelse där ena “firman” sprang från platsen.

I andra perioden fick vakter rycka in och slänga ut en person. Eftersom det handlade om ett barn så blev han hemkörd till sina föräldrar.

Efter matchen fortsatte oroligheterna med Karlskogagänget. Utanför kastades det sten på en polisbil.

Jan Carlsson är utredare på Karlskogapolisen.

– Vi rubriceras händelsen som våldsamt upplopp och där ingår även skadegörelse. Kan man inte styrka brottet våldsamt upplopp så kan det bli andra typer av brott som skadegörelse.

Polisen håller på med identifiering av personerna. Det finns kameror i hallen så bilder finns.

– Det var vissa personer som stod vid hemmasupportrarna som började hetsa mot bortaklacken. Utanför fortsatte oroligheterna. Polisen fick mota gänget framför sig ner mot Spelgatan där polisen avslutade händelsen.

Polisen berättar att det rör sig om mycket unga pojkar.

– Åldrarna är mellan 14-17 år och supporterpolisen kommer ha kontakt med arrangörerna ifall det blir tal om att porta personerna från Nobelhallen, säger Jan Carlsson.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.