Medieuppgifter: Endast tre AF-kontor kvar i Värmland

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Arbetsförmedlingen har i dag mottagningskontor på 15 orter i Värmland. Enligt interna listor som SVT tagit del av föreslås endast tre av dem att finnas kvar efter den stora nedläggningen som aviserats.

För några veckor sedan meddelade Arbetsförmedlingen att 130 av de 242 kontor som finns i landet ska läggas ner.

Men enligt de interna listor SVT tagit del av finns vara ett 60-tal kontor kvar.

För Värmlands del handlar det om kontoren i Karlstad, Arvika och Torsby som enligt listorna blir kvar.

Presschefen på Arbetsförmedlingen, Patrik Svensson, tillbakavisar dock uppgifterna.

”Det stämmer inte. Beslutet är att cirka 130 lokala kontor ska avvecklas, utifrån budgetläge och framtida behov”, skriver han i ett mejl till SVT.

Vad som händer med Arbetsförmedlingens ekonomikontor med 90 anställda i Kristinehamn framgår inte av uppgifterna.

En av de kommuner som enligt uppgifterna blir av med sitt kontor är Årjäng. Kommunalrådet Daniel Schützer (S) säger att kommunen ännu inte har fått några uppgifter kring vad som händer med kontoret.

– Det är ett rykte, det får man ta med sig. Om det försvinner och det inrättas ett servicekontor, som regeringen har pratat om, känns det inte så katastrofalt. Men om man inte håller kvar den biten, då kommer vi inte att ha någon statlig närvaro alls.

Årjängs kommun saknar sedan tidigare kontor för skatteverket och försäkringskassan.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.