Knape (M) ny ordförande i SKL

Politik
PUBLICERAD:
På tisdagen valdes Anders Knape (M) från Karlstad för tredje gången till ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Han talade då om vilka förutsättningar kommuner och regioner behöver för att välfärden ska utvecklas för alla medborgare.

– Det framgångsrika Sverige byggs lokalt. 8 av 10 välfärdstjänster utförs av SKL:s medlemmar i kommuner och regioner. En av förbundets viktigaste uppgifter är därmed att säkerställa medlemmarnas behov av stabila planeringsförutsättningar. Regering och stat måste upphöra med att vältra över kostnader och detaljstyra kommuner och regioner. Välfärden utvecklas bäst lokalt, nära medborgarna, säger Anders Knape.

En annan viktig fråga för SKL under den kommande mandatperioden är frågor som stärker jämställdheten på arbetsmarknaden.

– En viktig fråga för SKL är jämställdhet. En jämställd arbetsmarknad är avgörande för ett jämställt samhälle. Vi vet genom satsningen ’Hållbar jämställdhet’ att när kommuner och regioner arbetar jämställt ökar kvaliteten och effektiviteten i välfärdstjänsterna, säger Knape.

Även en ny styrelse har valts för mandatperioden 2019-2023.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.