Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Liberalerna kan inte reglementet

Publicerad:
Till exempel ska frågan om intresset för att meka med bilar ändras för att handla om ett mer generellt teknikintresse, det förra anses appellera till mönstrande unga män medan det senare till unga kvinnor, skriver Byrån.
Till exempel ska frågan om intresset för att meka med bilar ändras för att handla om ett mer generellt teknikintresse, det förra anses appellera till mönstrande unga män medan det senare till unga kvinnor, skriver Byrån. Foto: Adam Ihse/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Men Byrån antar att Rekryteringsmyndigheten helt enkelt följer i den klassiska svenska fåran att kasta ut barnet med badvattnet.

Jan Björklunds liberaler marscherar i otakt. På kort tid har två partiföreträdare visat sig ha svårt med reglementet och trotsat partiledningens kommandorop. För majoren Björklund borde det vara som att leva sig igenom kultfilmen Repmånad. Men å andra sidan var det ju han som ledde "helikopterturen" över den ideologiska bron.

Militär utan bilmekare

Rekryteringsmyndigheten har meddelat att i år ska de mönstringsfrågor som skickas till 95 000 ungdomar vara mer jämställda. Till exempel ska frågan om intresset för att meka med bilar ändras för att handla om ett mer generellt teknikintresse, det förra anses appellera till mönstrande unga män medan det senare till unga kvinnor.

Byrån förvånas då det är märkligt att det senare måste ersätta det förra, inte minst eftersom en inte helt obetydlig del av arbetet inom Försvarsmakten har med just fordon att göra. Men Byrån antar att Rekryteringsmyndigheten helt enkelt följer i den klassiska svenska fåran att kasta ut barnet med badvattnet. Resultatet att stå med ett antal generellt teknikintresserade som inte vill serva fordon kan enkelt undvikas genom att kort och gott ställa båda frågorna.

Ordbok för avsked

Byrån tycker att Brexitdabatten innehåller för många lånord. Det borde heta Strut – Storbritannien ut - och korrelera till den för ändamålet designerade huvudbonaden dumstrut.

Kärnkraft eller strömlöst

Tre professorer med anknytning till FN:s klimatpanel IPCC försöker i en debattartikel i Svenska Dagbladet (11/3) korrigera ett påstått missförstånd. Det gäller IPCC:s senaste rapport, där kärnkraften står för en ökad andel av energiförsörjningen i de flesta scenarier där målet om att begränsa den globala uppvärmningen nås. Debattörerna hävdar att detta på inget sätt innebär att IPCC förespråkar användning av kärnkraft.

Byrån andas ut och inser att den äntligen kan känna igen miljörörelsen. Målet är inte att bara att vi ska klara eventuella klimatomställningar utan att vi även ska gå ned i välstånd när strömförsörjningen stryps på grund av nedläggning av kärnkraft. Byrån tackar för klarläggandet och hoppas för debattörernas skull att det inte blir deras bostadsområden som kopplas bort först när den roterande bortkopplingen i elnätet slår till.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

BrexitBubbel från ByrånFNFörsvarsmaktenIPCCJan BjörklundKärnkraftKlimatLiberalernaPlikt- och prövningsverketSigneratSvenska Nyhetsbyrån