Värmlänningar bra på insamling av elprodukter

Konsument
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Sveriges största insamlingssystem för elektronik och batterier, El-kretsen, har presenterat statistik för insamlingen av elprodukter i landet under 2018.

Totalt återvann svenskarna inte mindre än 146 228 ton elektronik, vilket motsvarar 14,3 kilo per person.

– Det här innebär att väldigt mycket resurser har kunnat återföras till kretsloppet och att de hälsofarliga ämnena har hamnat på rätt ställe. Vi är nöjda med resultatet och hoppas att Sverige kan vara ett föredöme internationellt, säger El-kretsens vd Martin Seeger till TT.

I Värmland är man något bättre än rikssnittet.

Här samlade invånarna in 4 065 ton totalt vilket är 14,44 kilo per person och motsvarar cirka 270 bussar.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.