Värmlänning ersätter VM-stjärna i Åre

Publicerad:
Nils Andersson och Timmy Hansen framför nya bilen. Foto: Privat

Nils Andersson ersätter VM-föraren Timmy Hansen i rallycrosserien RallyX on Ice.

– Det är inte varje dag man får sådana erbjudanden så självklart var jag tvungen att tacka ja, säger Arvikasonen.

RallyX on Ice körs i Åre under denna vecka och avgörs över tre deltävlingar (måndag, onsdag och lördag).

Nils Andersson kommer enbart att ersätta Timmy Hansen i den andra av dessa tre. Detta med anledning av att Hansen, som nyligen aviserat en VM-satsning med Peugeot, ska köra tester nere i Europa denna onsdag.

– Jag hade egentligen inte planerat att köra årets isserie utan valde att köra rally under vintern istället. Jättekul att nu få chansen som stand-in för Timmy i Hansen motorsports team Yellow Squad. Det är inte varje dag man får sådana erbjudanden så självklart var jag tvungen att tacka ja, säger Nils Andersson i ett pressmeddelande.

Andersson, tidigare mästare i SRX-series, kommer därmed att köra i tävlingens crosscartklass.

– Bilen är helt nyutvecklad och chassiet har en annan karaktär än den crosskart jag tävlat med själv, men den har potential att bli något riktigt bra. Lite intrimning återstår innan allt är perfekt, men jag ser verkligen fram mot onsdagens tävling, säger värmlänningen i pressmeddelandet.

I RallyX on Ices huvudklass, Supercar lites, kör bland andra Pontus Tidemand och Sebastian Erisson.

Artikeltaggar

MotorsportNils AnderssonTimmy Hansen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare