Hoppa till huvudinnehållet

Skäringer slår Globen-rekord

Publicerad:
Reporter Carl Edlom
Carl Edlom
carl.edlom@nwt.se
Mia Skäringer Lázár har lockat 56 218 personer till Globen i Stockholm under fem kvällar.
Mia Skäringer Lázár har lockat 56 218 personer till Globen i Stockholm under fem kvällar. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Mia Skäringer Lázárs segertåg med föreställningen “No more fucks to give” fortsätter. Nu står det klart att hon slagit rekord i antal utsålda shower i Globen i Stockholm.

“Jag har ägnat mitt liv åt teater sedan jag var fem år. Rest Sverige runt med teatersällskap. Spelat ren, röven på häst, liten arg tant, häxa, fjäril, sten”, skriver hon på sociala medier med anledning av rekordet.

Scenkarriären inleddes i Kristinehamn och “No more fucks to give” är hennes första större arena-turné. I går genomförde hon sin femte föreställning i Globen.

"Jag vågade göra det som passade mig utifrån den människa jag är och det jag trodde på", skriver hon vidare.

I en intervju med NWT inför de utsålda föreställningarna i Löfbergs arena tidigare berättade Skäringer:

“För egen del är jag mest uppfylld över att så många vill komma och se föreställningen. Jag har aldrig haft ett personligt intresse av att ta mig an en arena, jag är mer bekväm med teaterscenerna”.

Kent lyckades dra publik till tre konserter på Tele2 Arena och Madonna, Eminem och Metallica har alla tre publikrekord vad gäller enskilda konserter i Stockholm enligt Stockholm Live. Ingen av dessa akter är i närheten av Mia Skäringer Lázárs rekord.

– Jag fokuserar hela tiden på att de som kommer för att titta ska därifrån stärkta. Stärkta i sina egna liv. I slutändan handlar inte det här så mycket om mig. Visst, det är klart att det är gôtt att få den här bekräftelsen, men det är samtidigt otroligt mycket stress och nervositet inblandat.

I höst när turnén återupptas har Mia Skäringer Lázár möjlighet att bättra på rekordet då en sjätte Globen-show är planerad. Biljetterna släpps under tisdagen. Turnéstoppet efter Globen blir ett fjärde besök i Karlstad och Löfbergs arena, datumet är den 16 november.

Hela intervjun med Mia Skäringer Lázár läser du här.

Artikeltaggar

Avicii ArenaKristinehamnLöfbergs ArenaMadonnaMetallicaNyheterNöje/KulturStockholm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.