Zelmani - Mjukgörande salva för själen

Skivor
PUBLICERAD:

Sophie Zelmani

Sunrise
(Headstomp)

Man vet alltid var man har Sophie Zelmani. Det kan säkert ses som en kritik, men i själva verket är det mer tryggt än trist. På Sunrise tar hon ändå ut svängarna en aning, med hennes mått mätt, i spår som Giving God a plan och Only a miracle. I grund och botten är det den sortens spröda singer-songwriter-musik vi vant oss vid genom åren. Det är varmt, gediget och väldigt sympatiskt.

Samtidigt är det svårt att bli genuint känslomässigt engagerad (med vissa undantag, som magnifika How to look at life). Som en oas i bruset är Zelmanis subtila, vackra skapelser dock väldigt välbehövliga. Du kanske inte bär med dig dem efter att de klingat ut, men så länge de vara är det som en mjukgörande salva för själen.

Bästa låt: How to look at life

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.