Hoppa till huvudinnehållet

Två dryckesmässor blir en

Publicerad:
Dryckesmässorna Skål och Carlstad Beer & Whiskey festival går ihop och blir en. Lennart Åhs, Eva Åhs, Lars Nyström från Great event of Karlstad skålar med öl- och whiskeymässans arrangör David Nordberg.
Dryckesmässorna Skål och Carlstad Beer & Whiskey festival går ihop och blir en. Lennart Åhs, Eva Åhs, Lars Nyström från Great event of Karlstad skålar med öl- och whiskeymässans arrangör David Nordberg. Foto: Anna Sims

Det finns för många dryckesmässor i Sverige för utställarna. I Karlstad har man därför bestämt sig för att slå ihop två av dem till en gemensam.

Det handlar om Skål! och Carlstad Beer and Whiskey festivalerna som i år går samman.

– Det är andra året för Skål! som har arrangerats i maj. Den stänger vi ner i år och samkör den med öl- och whiskey-mässan första helgen i november. Det gör att vi får en bredare och bättre mässa då istället som kan locka lika många kvinnor som män, säger arrangören Lennart Åhs på Great event of Karlstad som även arrangerar Vin och deli-mässan.

Carlstad Beer and Whiskey-festivalen är inne på sitt femte år i Karlstad och håller till på CCC.

– Det är ett stort intresse och den har gått som tåget med cirka 5 800 besökare. Det här tror vi kommer bli riktigt bra och brett utbud av utställare, säger arrangören David Nordberg.

Varför lägger ni ner en mässa som ni redan sålt biljetter till?

– Vi rustar för framtiden. Konkurrensen bland dryckesfestivalerna ökar enormt och då måste vi göra de bästa mässorna för att få de bästa utställarna. Vi har en ödmjuk strävan att vara en av de bästa mässorna i Sverige. Besökarna har mer och mer kunskap och stor intresse för produkterna, säger Lennart Åhs.

I år kommer mässan att använda båda namnen.

– Men nästa år kommer vi ha ett helt nytt namn för den, fortsätter han.

En flitig utställare på både Vin och deli-mässan och Carlstad Beer and Whiskey är Mikael Lundén på dryckesföretaget Diageo.

– Det är helt rätt drag av dem och en bra möjlighet att ändra namnet för att locka fler kvinnor och andra än ölpubliken. Det är för många mässor i Sverige och flera tenderar att bli pilsnermarknader istället för mässor som bygger på kvalitet och kunskap och då är i alla fall inte jag och flera kollegor intresserade att medverka, säger han från Malmö öl- och whiskeyfestival.

Vad händer med biljetten till Skål!-mässan?

– Alla som redan har köpt biljett får ett mejl om att vi flyttar över den till mässan i november. Och har man inte möjlighet att gå då så får man pengarna tillbaka, säger Lennart Åhs.

Artikeltaggar

Great Event of KarlstadKarlstadLennart ÅhsNäringslivNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.