Todd Snider - Akustisk upptäckarglädje

Skivor
PUBLICERAD:

Todd Snider

The Cash Cabin Sessions vol. 3
(Thirty Tigers/Border)

När Todd Snider var klar med de nya sångerna kände han att de behövde framföras i en mer ursprunglig form så det är akustiskt med munspel och utifrån folk-formulär 1A.

Dessutom tycks Johnny Cash ha spökat på fler sätt än ett och därför blev det också naturligt att spela in skivan i Cashs hemmastudio. Här finns upptäckarglädjen, humorn och den avskalade kraften som man kunde höra i Greenwich Village i början på 1960-talet och det minner inte så lite om nämnde Cash, en nyupptäckt Dylan och själva prototypen Woody Guthrie.

Här finns sånger om att skriva sånger, om att jagas av Johnny Cash spöke, ett par frejdiga talking blues och några kommentarer om hur samhället ser ut idag, inklusive kängor mot Trump. Det är bra låtar och gitarrspel överlag även om Snider ibland nästan blir övertydlig i uttrycket och närmar sig gränsen till att bara härma artisterna han älskar. Så var det nog inte tänkt.

Bästa låt: Talking reality television blues

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.