Tidemand kör ismästerskap

Rallycross
PUBLICERAD:
Pontus Tidemand kör RallyX on Ice.
Foto: Micke Fransson/TT
Pontus Tidemand väntar på en ny chans i rally-VM.
Under tiden ska han köra rallycross och är klar för RallyX on Ice med Kilsteamet JC Raceteknik.

Mästerskapet avgörs på en frusen sjö i Åre den 18, 20 och 23 mars och Tidemand kör alla tre tävlingarna.

– Det kommer bli jättekul. När Joel (teamchefen) hörde av sig och frågade om jag var intresserad av att vara gästförare var jag inte sen att tacka ja. Jag har inga förväntningar på resultatet, och vet att det är tuff konkurrens från många etablerade förare. Samtidigt vet jag också att hornen växer så fort hjälmen åker på, men jag ser det verkligen som en rolig grej vid sidan av rallysatsningen, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Han har tidigare erfarenhet av rallycross, bland annat i sju VM-starter med Mattias Ekströms team 2014.

Teamchefen Joel Christoffersson är också nöjd.

– Att en så meriterad förare som Pontus ska köra är riktigt kul. Vi vet att han är duktig och det kommer bli en spännande vecka. Vi tror att han kan bidra till våra förare med sina erfarenheter, och att de ska kunna hjälpa honom att komma in i Supercar Lites-bilen snabbt. Det blir en rolig grej för oss alla.

Tidemand får norrmännen Sondre Evjen och Ben-Philip Gundersen som teamkamrater i RallyX on Ice.

Pontus Tidemand blev åtta i Svenska rallyt med Fords fabriksteam och teamchefen Richard Millener sa att han gärna vill se svensken i fler tävlingar under säsongen. Närmast troligt är Portugal i månadsskiftet maj-juni.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.